Veel gestelde vragen

Overstappen

Wat moet ik doen als ik me aan wil sluiten bij de collectiviteit ReggeStroom?

Je meldt je aan via deze website. Wij nemen contact met je op als er gegevens ontbreken. Vervolgens sturen we je binnen vijf werkdagen een bevestiging van je aanmelding. Als je klant wordt, sluit je een overeenkomst met Qwint Energie. Je hoort dan bij onze collectiviteit ReggeStroom. Dat zijn alle klanten voor wie wij afspraken hebben gemaakt met Qwint. Over de groene stroom, over de tarieven, over de service, enz.

Meter en meterstanden

Als ik overstap, gebeurt er dan iets met mijn meter?

De netbeheerder in je regio komt de meterstanden opnemen of vraagt je om een opgave daarvan. ReggeStroom verwerkt die meterstanden in een duidelijke jaarafrekening.

Ook als je een vast contract hebt voor energie bij een ander energiebedrijf kun jij je aanmelden voor ReggeStroom. Wij kunnen je helpen bij het opzeggen van eventuele bestaande contracten.

Wat is het verschil tussen een enkele en een dubbele meter?

Bij een enkeltariefmeter betaal je één prijs per kWh, ongeacht het tijdstip waarop je stroom gebruikt. Met een dubbeltariefmeter betaal je tijdens de hoogtariefuren een andere prijs dan tijdens de laagtariefuren.

Als mijn meter stuk is of als ik van meter wil wisselen, hoe doe ik dat?

Wanneer je wilt wisselen van meter kun je contact opnemen met je netbeheerder. Die Informeert je over de kosten en vertelt je wat je moet doen. Wanneer je een andere meter krijgt, ontvangen wij automatisch de standen van de netbeheerder. Daarna rekenen wij het goede tarief met je af.

Verhuizen

Wat moet ik doen als ik ga verhuizen?

Wanneer je gaat verhuizen, geef je je adreswijziging uiterlijk twee weken voor de verhuisdatum door. Wij zorgen er dan voor dat je ook in je nieuwe woning kunt rekenen op onze energie. De energievoorziening voor je oude woning handelen we op een juiste manier af.

ReggeStroom

Waar komt ReggeStroom vandaan?

ReggeStroom levert niet zelf groene stroom en gas. Wij zijn een collectief van particulieren en van zakelijke aansluitingen. De overeenkomst voor de levering van energie sluiten de deelnemers aan dat coillectief af met Qwint Energie. De stroom die je als deelnemer in het coollectief geleverd krijgt, wordt opgewekt door de wind.

Betaling en Tarieven

Hoe kan het dat jullie zo goedkoop zijn?

Als coöperatie maken we simpelweg weinig kosten. Wij maken geen hoge bedrijfskosten (reclame, marketing, sponsoring etc.) en keren ook geen bonussen uit. Onze winst zetten we in om een groene en duurzame energievoorziening te realiseren.

Hoe moet ik betalen?

Het maandelijkse voorschotbedrag wordt via automatische incasso door Qwint van je bankrekening afgeschreven.

Aandelen

Als je lid bent van de coöperatie, ben je dan verplicht om energie af te nemen?

Ja. Als je lid bent van de coöperatie, neem je energie af van ReggeStroom. Omgekeerd hoef je geen lid te zijn om energie van ReggeStroom af te nemen. Je kunt dus klant zijn zonder lidmaatschap, maar geen lid zijn zonder klant te zijn.

Kan ik aandelen hebben (als belegging bijvoorbeeld), maar geen stroom afnemen?

Nee dat kan niet. Iedereen die aandelen van ReggeStroom heeft, is lid is van de coöperatie en neemt dus energie van ReggeStroom af.

Hoeveel aandelen mag ik maximaal kopen?

Ieder lid van de coöperatie heeft één lidmaatschap en dus ook één aandeel. 

Als ik meer aandelen koop, heb ik dan ook meer stemmen?

Nee, dat kan dus niet.

Kan ik iemand een aandeel ReggeStroom cadeau geven?

Ja, iemand kan bijvoorbeeld zijn (klein)kinderen één of meer aandelen cadeau geven.

Kan ik mijn aandeel later weer verkopen?

Het coöperatiebestuur kan je aandeel terugkopen en na aftrek van kosten wordt de opbrengst dan uitgekeerd. De coöperatie is tot afname van je aandeel verplicht, voor zover dit per jaar het maximum van vijf procent (5%) van het uitgegeven aantal aandelen niet overschrijdt. Vrije verkoop van aandelen is niet mogelijk.

Krijg ik een overzicht toegestuurd van het aantal aandelen dat ik heb gekocht en van en de totale waarde?

Nee. In het verleden was er wel de mogelijkheid om meer dan één aandeel te verwerven. Die mogelijkheid is er niet meer. Elk lid heeft slechts één aandeel.

Stel je vraag

Staat je vraag hier niet bij, neem dan contact met ons op.

 

@regge_stroom
@WNLOpZondag @mariannezw Klimaatverandering is realiteit. Het hebben van een 'opinie' verandert daar niks aan, emis… twitter.com/i/web/status/8…

Retweeted maandag, 17 april 2017


Mooi om te lezen hoe een jongere generatie het werk voortzet en eigentijdse middelen als crowdfunding hanteert… twitter.com/i/web/status/8…

Retweeted donderdag, 30 maart 2017


We moeten heel snel van olie, kolen en gas naar wind en zon. Intussen geeft Shell heel veel geld uit om lokaal duur… twitter.com/i/web/status/8…

dinsdag, 28 februari 2017