Tips om geld en energie te besparen

In en om je huis valt er een hoop te besparen op energiekosten. Onbewust verspillen we een hoop energie. Dat is jammer en helemaal niet nodig! Met deze energietips kun je je energieverbruik verminderen en dat levert direct geld op. Bovendien is energiebesparing goed voor het klimaat en het milieu. Heb je ook tips? Mail ze ons op info@regge-stroom.nl!

Kerstverlichting

Met LED-lampjes bespaar je veel geld en veel energie. Een maand lang een lichtslang voor je raam of in je tuin kost bv. ongeveer € 50,- . Een lichtslang van LED-lampjes verbruikt in een maand ongeveer € 25,-.

Verwarming

Je bespaart € 100,- per jaar als je je verwarming op 20° zet in plaats van op 22°C.

Radiatoren

Met radiatorfolie achter je verwarming voorkom je dat je je buitenmuur verwarmt in plaats van je kamer. dat scheelt je in je verwarmingskosten.

Verlichting

Vervang vijf gloeilampen door vijf spaarlampen en bespaar jaarlijks gemiddeld € 55,-

Water

Plaats een waterbespaarder in je kraan. Per kraan bespaar je dan wel € 10,- per jaar.

Wassen

Doe je was op 30° of op 40° in plaats van op 60° C. Dat scheelt energie (en geld) en je kleding blijft mooier.

Elektriciteit

Schakel over op ReggeStroom en bespaar jaarlijks een paar duizend kilo CO₂ -uitstoot. Je energierekening valt zeer waarschijnlijk ook nog eens € 50,- tot € 200,- goedkoper uit dan bij Essent, Nuon, NEM etc. Kijk naar onze tarieven of kom langs in onze winkel!

Stand-by uitzetten

Zet alle apparaten met een stand-by functie uit als je ze niet gebruikt. Soms kun je die apparaten uitzetten door gewoon de stekker eruit te trekken. Nog handiger is het om er een schakelaar tussen te zetten. Zo bespaar je al gauw een paar tientjes per jaar.

Opladers

Als een oplader in het stopcontact zit, gaat er stroom naar de transformator. Dat gebeurt ook als de oplader niet is aangesloten op een apparaat. Haal je oplader dus uit het stopcontact als je hem niet gebruikt!

Let op bij het aanschaffen van elektrische apparatuur

Elektrische apparaten gebruiken stroom. Maar sommige apparaten verbruiken veel meer stroom dan andere. Let dus op het stroomverbruik. Vraag daar in de winkel naar. Producten met een A-label zijn het meest zuinig. Soms zijn duurdere apparaten een stuk zuiniger en dan bespaar je op de lange termijn toch weer geld.

Soms kan het ook wel met de hand

Elektrische apparaten maken ons leven gemakkelijk. Nodig zijn ze niet altijd. Soms is het is net zo makkelijk om je sinaasappels met de hand te persen. Het is in elk geval voordeliger en energiezuiniger! Kies ervoor om niet alles elektrisch te doen.

Met onderhoud bespaar je

Slecht onderhouden apparaten verliezen aan rendement. Het stroomverbruik neemt toe en je energierekening stijgt. Koffiezetapparaten, waterkokers en wasmachines gaan na verloop van tijd steeds meer energie gebruiken. Dat komt door kalkvorming op de verwarmingselementen. Ontkalk die apparaten dus regelmatig!

Zuinig stofzuigen

Als je de stofzuiger gebruikt, wacht dan niet totdat de zak helemaal vol zit, maar vervang die als hij voor ongeveer driekwart vol zit. Je stofzuiger zuigt dan beter. Daardoor bespaar je energie. Dat scheelt echt! Van veel stofzuigers kun je het vermogen regelen. Een lager vermogen betekent minder elektriciteitsverbruik.

Besparen op het energieverbruik van computers

Computers gebruiken veel energie. Daarom is het slim je computer uit te zetten als je hem niet gebruikt. Als je eventjes wegloopt bij je computer, bijvoorbeeld om koffie te drinken, kun je het beste je beeldscherm uitzetten. (Veel mensen gebruiken screensavers. Die zijn niet bepaald energiezuinig. Soms sturen ze ook nog je videokaart aan. Dat zorgt dan weer voor extra verbruik van elektriciteit.)

Sluipstroom

Een computer met een stekker in het stopcontact verbruikt (sluip-)stroom. Dat geldt ook voor de adapter van een laptop. De makkelijkste manier om dat tegen te gaan is een stekkerdoos met schakelaar. Als je je computer niet gebruikt zet je de schakelaar uit. Dan weet je zeker dat hij niet ongemerkt stroom verbruikt.

Stand-by

Laat de computer zo snel mogelijk op stand-by over gaan als je even weggaat. Je kunt dat gemakkelijk zelf doen onder het kopje ‘energiebeheer’.

Koop een laptop in plaats van een gewone computer

Laptops zijn ontworpen om lange tijd met de spanning van een batterij om te gaan. Daardoor zijn ze een stuk energiezuiniger dan gewone computers (desktop pc’s). Als je alleen wilt internetten, e-mailen en tekstverwerken is het aan te raden om een laptop te kopen.

@regge_stroom
@WNLOpZondag @mariannezw Klimaatverandering is realiteit. Het hebben van een 'opinie' verandert daar niks aan, emis… twitter.com/i/web/status/8…

Retweeted maandag, 17 april 2017


Mooi om te lezen hoe een jongere generatie het werk voortzet en eigentijdse middelen als crowdfunding hanteert… twitter.com/i/web/status/8…

Retweeted donderdag, 30 maart 2017


We moeten heel snel van olie, kolen en gas naar wind en zon. Intussen geeft Shell heel veel geld uit om lokaal duur… twitter.com/i/web/status/8…

dinsdag, 28 februari 2017